Актуелно
ВО ПРОДАЖБА НОВИОТ БРОЈ (ноември 2018)


 

 СОДРЖИНА

Ана Aрсов

MАКЕДОНИЈА 2025 E ФОКУСИРАНА НА РАЗВИВАЊЕ НА ЛИДЕРСКИТЕ, МЕНАЏЕРСКИТЕ И ПРЕТПРИЕМАЧКИТЕ КАПАЦИТЕТИ НА МАКЕДОНСКИТЕ БИЗНИС ЛИДЕРИ НА ДЕНЕШНИЦАТА И НА ИДНИНАТА....................12
 

Зоран Јовановски

КОЈА ЗЕМЈА КАДЕ Е НА СВЕТСКАТА РАНГ ЛИСТА НА КОНКУРЕНТНОСТА?........................20

 

Бранко Азески

ВРЕМЕ Е ДА „НУРНЕМЕ“ ВО РЕАЛНИОТ СЕКТОР.....................22

 

Гордан Георгиев

НЕМА ПРАВДА, ИМА МИР.....................24

 

Владимир Филиповски 

НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА ЕКОНОМСКИ НАУКИ ЗА 2018 ГОДИНА...................28

 

Горан Петревски

ЕДЕН ПОГЛЕД ВРЗ ПРОФИТАБИЛНОСТА НА МАКЕДОНСКИТЕ БАНКИ.....................32

 

Марија Томеска

ЗА ЗДРАВЈЕТО НЕМА КОМПРОМИС.................36

 

Јован Пехчевски

ИДНИНАТА НА ОСИГУРУВАЊЕТО..................42

 

Сашо Арсов

ВРЕДНОСТА И ЦЕНАТА
НА КРИПТОВАЛУТИТЕ...................46

 

Мирче Јовановски

ПРОДУКТИВНОСТА – СТАРА БОЛКА НА МАКЕДОНСКАТА ЕКОНОМИЈА..................50

  

Штефан Петер

ДИГИТАЛИЗАЦИЈАТА КАКО НЕСОПИРЛИВ ГЛОБАЛЕН ТРЕНД!..................56

 

Влатко Стојановски

ПОГОЛЕМА РЕГИОНАЛНА ЕКОНОМСКА ИНТЕГРАЦИЈА ЗНАЧИ ПОГОЛЕМ РАСТ И ПОВЕЌЕ РАБОТНИ МЕСТА..................58

 

Борче Смилевски

ПРЕНОСОТ НА ЗАГУБА КАКО ДАНОЧНО (НЕ)ПОТТИКНУВАЊЕ....................62

 

Мирослав Саздовски

СИН БРАН ИЛИ СИН АМБИС НА ИЗБОРИТЕ ВО САД...............72

 

Љупчо Поповски

БИТКА ЗА НАСЛЕДСТВОТО НА ВИЗАНТИЈА..................80

 

Дарко Булдиоски

ALLWEB, СЕДМИ ИЛИ ДЕСЕТТИ, КОЈ КАКО МИЛУВА...............86Мирослав Саздовски

ЗЛАТНИТЕ ТАПАНИ СЕ ВРАТИЈА ВО ПОРТОРОЖ, НО НЕ ДОНЕСОА НИШТО НОВО...............88

 

Мартин Пановски 

ЗА ВКУСОВИТЕ УШТЕ КАКО СЕ ДИСКУТИРА И МОРА ДА СЕ ДИСКУТИРА..................92

 


Ивана Тасев

„ПРЕСПАВ“ ПРВ МАКЕДОНСКИ СИТКОМ КОЈ ДОЖИВУВА 3. СЕЗОНА..................100

 

 

Ѓорѓи Јаневски 

БЛОКБАСТЕР...............106 

 

 

Борче Стаменковски

ДЕВИЗНИОТ ПАЗАР ВО РМ ОСТАНУВА СО ГОЛЕМ ПРОМЕТ, НЕВРАБОТЕНОСТА ВО САД НАМАЛЕНА, НОВ ПРОБЛЕМ ВО ЕУ – ИТАЛИЈА Е ПРЕЗАДОЛЖЕНА...................118

 

 

ЗАЕДНО СО ПРЕОСТАНАТИТЕ СОДРЖИНИ - НА ВКУПНО 120 СТРАНИЦИ...

ПРЕПОРАЧАНО

Back to Top