Актуелно
ВО ПРОДАЖБА НОВИОТ БРОЈ (септември 2018)


 

 СОДРЖИНА

Емануел Рембер

ДА СЕ УЧИ ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК ВО ФРАНЦУСКИОТ ИНСТИТУТ ЗНАЧИ ДА СЕ ЖИВЕЕ И ДА СЕ РАЗМИСЛУВА НА ФРАНЦУСКИ....................12

 

Зоран Јовановски

РЕФЕРЕНДУМОТ, УГОРЕ ВИСОКО, УДОЛУ ДЛАБОКО........................20

 

Бранко Азески

ЛЕТНА ИНВЕСТИЦИСКА АКТИВНОСТ НА МАКЕДОНСКИТЕ КОМПАНИИ.....................22

 

Мирче Јовановски 

МАКЕДОНИЈА НА ДНОТО СПОРЕД ПОТРОШУВАЧКАТА НА ПИВО...................24

 

Гордан Георгиев

КОЈ ЌЕ СТИГНЕ ПРВ ДО ЦЕЛТА, МАКЕДОНИЈА ИЛИ ВРЕМЕТО?.....................30

 

Горан Петревски

УШТЕ ЕДНА ПРИКАЗНА ЗА ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА: НЕ Е САМО ДО ГУВЕРНЕРОТ.....................34

 

Катерина Бошевска

ПРИФАЌАЊЕ НА ПРЕДИЗВИКОТ ШТО ГО НОСИ ДИГИТАЛНАТА ТРАНСФОРМАЦИЈА?.................38

 

Бојан Цветановски

ГОДИНАВА ДНЕВНИОТ ПРОМЕТ НА ДЕВИЗНИОТ ПАЗАР ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА СЕ ДВИЖИ ПОМЕЃУ 30 И 45 МИЛИОНИ ЕВРА,,,..............42

 

Борјан Пановски

БИТКОИН И КОНЦЕПТОТ, ПРИНЦИПИТЕ И ТЕХНОЛОГИЈАТА НА ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАНИТЕ ДИГИТАЛНИ КРИПТО-ВАЛУТИ (ПРВ ДЕЛ)...................48

Јован Пехчевски

НОВА ЕРА НА РАДИКАЛНА ТРАНСПАРЕНТНОСТ И СЕОПФАТНА ПОВРЗАНОСТ................54

 

Тереза Серафимова

ОДБРАВТЕ ПОЛЕСЕН ПАТ? ПРОВЕРЕТЕ КОЛКУ ЧИНИ ТАКВИОТ ИЗБОР....................58

 

Лидија Георгиева

МОДНИОТ СЕКТОР ВО БОРБАТА ПРОТИВ КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ – НОВА ДИНАМИКА..................64

 

Мирослав Саздовски

РАШИРЕТЕ ГО ВАШИОТ ПРИСТАП ПРЕКУ „ИНФЛУЕНСЕРИТЕ“ НА СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ...............72

 

Дарко Булдиоски

ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЈА...............76

 

 

Мирослав Саздовски

ТУРСКИОТ ГОРДИЕВ ЈАЗОЛ...............82

 

 

Љупчо Поповски

ВО НОВ ЗЕЛАНД ФАРМЕРИТЕ НЕ САКААТ СУБВЕНЦИИ...............88

 

Ивана Тасев

ТАИНСТВЕНОСТА НА ТЕЖИНАТА НАСПРОТИ ЛЕСНОТИЈАТА...............94

 

Ветон Села

МАКЕДОНИЈА ВО НАРЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ..............100

 

 

Ѓорѓи Јаневски 

ИНГРИД ОДИ НА ЗАПАД...............102 

 

 

ЗАЕДНО СО ПРЕОСТАНАТИТЕ СОДРЖИНИ - НА ВКУПНО 120 СТРАНИЦИ...

ПРЕПОРАЧАНО

Back to Top