Актуелно
ВО ПРОДАЖБА НОВИОТ БРОЈ (јули-август 2018)


 

 СОДРЖИНА

Кристијан Даниловски

СЕ НАТПРЕВАРУВАМЕ СО ГЛОБАЛНА КОНКУРЕНЦИЈА СО НАЈВИСОК КВАЛИТЕТA....................10

 

Бранко Азески

ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО РЕАЛНИОТ СЕКТОР.....................18

 

Гордан Георгиев

ПРИЈАТЕЛСКИ РАЗГОВОРИ.....................20

 

 

Марјан Бојаџиев

„MACEDONIA MEGALOPOLIS – МАКЕДОНИЈА МЕГАЛОПОЛИС“(втор дел)..................28

 

Мирче Јовановски 

МАКЕДОНСКАТА ЕКОНОМИЈА СÈ УШТЕ ЈА ЧЕКА ТАЈНАТА СОСТОЈКА...................32

 

Исмаил Коџајусуфоглу

ВЕРУВАМЕ ВО ОБРАЗОВАНИЕ НАСОЧЕНО КОН ОПШТЕСТВЕНА КОХЕЗИЈА, ВЗАЕМНА ПОЧИТ, СОРАБОТКА И ОДГОВОРНОСТ ЗА СЕВКУПНАТА БЛАГОСОСТОЈБА.................38

 

Јадранка Мршиќ

БАНКАРСКО КРЕДИТИРАЊЕ НА МАЛИТЕ И СРЕДНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА ЗА ПОГОЛЕМА ИСКОРИСТЕНОСТ НА СРЕДСТВАТА ОД ФОНДОВИТЕ НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА..............40

 

Тереза Серафимова

КОГА ДИСТРАКЦИЈАТА ОД РАБОТАТА СТАНУВА СТИЛ НА ОРГАНИЗАЦИСКОТО ОДНЕСУВАЊЕ....................46

 

Јован Пехчевски

ИДНИНАТА НА МАЛОПРОДАЖБАТА..............50

 


Гилхем Велве Каскилјас

ЕВРОПА ВО „ТРКА“ СО АМЕРИКА ВО НОВАТА БИОТЕХНОЛОШКА РЕВОЛУЦИЈА...................54

 

Митко Кочовски

MAКЕДОНСКАТА ЧЕЛИЧНА ИНДУСТРИЈА ПРЕД ТЕШКИ ПРЕДИЗВИЦИ..................62

 

 

Маја Котеска

КАРИЕРЕН РАЗВОЈ НА МЛАДИТЕ И НИВНА МОЖНОСТ ЗА ПРОФЕСИОНАЛЕН РАСТ...............64

 

 

Мирослав Саздовски

ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО НОВАТА ЕРА НА МАРСЕЛ И НА ПАНГЕА...............74

 

 

Дарко Булдиоски

МОБАЈЛ ФРСТ ИЛИ МОБАЈЛ ОНЛИ? (MOBILE FIRST ИЛИ MOBILE ONLY?...............80

 

Тања Јакоби

ЕКОНОМСКИОТ РАСТ ВО СРБИЈА: КОЛКУ, КАКО И ЗА КОГО?...............84

 

 

Мирослав Саздовски

ПЕДРО САНЧЕЗ ВО ПОХОД ДА ЈА РЕДЕФИНИРА ШПАНСКАТА ПОЛИТИКА...............89 

 

Љупчо Поповски

СЛОВАЧКОТО ЧУДО...............94

 

 

Нина Дечева

МАКЕДОНИЈА ВО НАРЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ..............102

 

 

Емануел Рембер 

ТИШИНА (!)...............105 

 

 

Ѓорѓи Јаневски 

„ФАНТАСТИЧНА ЖЕНА“...............106 

 

  

ЗАЕДНО СО ПРЕОСТАНАТИТЕ СОДРЖИНИ - НА ВКУПНО 120 СТРАНИЦИ...

ПРЕПОРАЧАНО

Back to Top