Е-Б-Ф-Б
ВО ПРОДАЖБА НОВИОТ БРОЈ (октомври 2017)


  

 

 


СОДРЖИНА

Зоран Јовановски

ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ, ЗА ШТО ВСУШНОСТ (ТРЕБА ДА) РАЗГОВАРАМЕ?..............12

 

Виолета Булц

ОДНЕСУВАЈТЕ СЕ КАКО ЧЛЕНКА НА ЕУ УШТЕ ПРЕД ОФИЦИЈАЛНО ДА СТАНЕТЕ ТОА..............14

 

Мирче Јовановски

КАКО ОПТИМИЗМОТ ДА СЕ ПРЕТОЧИ ВО ЕКОНОМСКИ РАСТ...............22

 

Ана Павловска Данева

НАЦРТ - СТРАТЕГИЈА ЗА РЕФОРМА НА ПРАВОСУДНИОТ СЕКТОР, РАЗМИСЛУВАЊА И ПРЕДЛОЗИ...............28

 

Александар Стојков

АЛТМАН ВО НАШЕ МААЛО..............34

 

 

Тјаша Фицко

ЉУБЉАНА Е ГРАД СО НАЈМНОГУ ЗЕЛЕНИ ПОВРШИНИ ПО ЖИТЕЛ ВО ЕВРОПА..................38

 

Горан Петревски

ПОФАЛБА НА ЛУДОСТА...............44

 

 

Павле Гацов

ЗАВРШУВА ЕРАТА НА ФИЗИЧКИТЕ ПАРИ, ВРЕМЕ Е ЗА БИНАРНИ ФИНАНСИИ ВО МАКЕДОНИЈА...............48

 

Николаос Веропулос

ОТВОРАЊЕТО НА ВЕРО ВО МАКЕДОНИЈА БЕШЕ РИЗИЧЕН ПОТЕГ, НО СЕ ПОКАЖА ДЕКА Е МНОГУ МУДРА ОДЛУКА...............52

 

Александар Матески

ПОВРЕДИТЕ НА ПРАВАТА ОД ТРГОВСКА МАРКА ОД АСПЕКТ НА ПРОСЕЧНИОТ МАКЕДОНСКИ ПОТРОШУВАЧ...............56

 

Јован Пехчевски 

ВЛИЈАНИЕ НА ПАРТНЕРСТВОТО ЧОВЕК-МАШИНА...............60 

 

Јосип Апостолоски

СПОРЕДБА МЕЃУ AP (ЕЈ-ПИ) И IB (АЈ-БИ) ПРОГРАМИТЕ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ГИМНАЗИЈА НОВА...............64

 

Мирослав Саздовски

ЕВРОПСКИ ПРЕДИЗВИЦИ...............70

 

Љупчо Поповски

МЈАНМАР - ЕТНИЧКО ЧИСТЕЊЕ И МОРАЛНИОТ ПАД НА НОБЕЛОВКАТА ЗА МИР...............76

 

Дарко Булдиоски

ALLWEB: ВРЕМЕ Е ДА ГО ОДНЕСЕТЕ ВАШИОТ БРЕНД НА НОВО НИВО..............82

 

Мирослав Саздовски

БАЛКАНЕС (BALCANNES) – ФЕСТИВАЛ НА НАЈДОБРИТЕ РЕКЛАМНИ АГЕНЦИИ ВО ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА...............84

 

Лидија Георгиева

ГАЛЕРИЈА АКАНТУС – НЕЗАВИСНА ПЛАТФОРМА НА МАКЕДОНСКАТА АРТ СЦЕНА...............92

 

Ивана Тасев

НАПРЕД НАШИ!...............96 

 

  

Ѓорѓи Јаневски

ХЕРИ ДИН СТЕНТОН (1926 - 2017)..............102

 

 

ЗАЕДНО СО ПРЕОСТАНАТИТЕ СОДРЖИНИ - НА ВКУПНО 120 СТРАНИЦИ!

ПРЕПОРАЧАНО

Back to Top