Е-Б-Ф-Б
ВО ПРОДАЖБА НОВИОТ БРОЈ (МАРТ 2017)


  

 

 


СОДРЖИНА

Зоран Јовановски

ДРЖАВАТА ДА НИ ГО БЕРЕ ГАЈЛЕТО?..............12

 

Мило Ѓукановиќ

МНОГУ Е ВАЖНО ВО РЕГИОНОТ ДА ЈА ЈАКНЕМЕ САМОДОВЕРБАТА...............16

 

Горан Петревски

КАКО ДА СЕ СКРОТИ ЧУДОВИШТЕТО?...............24

 

Фросина Целеска

ЗАШТИТНИ СЛОЕВИ НА КАПИТАЛОТ...............28Мирче Јовановски

ИНДУСТРИЈАТА „ВОЗИ“ НА АВТОПИЛОТ...............32

 


Геза Огоновски

АРХИТЕКТИТЕ УСПЕАЈА ДА ИЗРАЗАТ НЕШТО ДЛАБОКО ЕВРОПСКО...............37

 

Јован Пехчевски 

ТЕХНОЛОШКИ ТРЕНДОВИ ШТО ЌЕ ЈА ОБЛИКУВААТ НАШАТА БЛИСКА ИДНИНА...............44

 


Игор Давков

РУСКА ШЕМА НА ПЕРЕЊЕ ПАРИ...............48

 

Павле Гацов

СОСТОЈБИ НАСПРОТИ ТРЕНДОВИ МАКЕДОНСКИ ФИСКАЛНИ И МАКРОЕКОНОМСКИ ИНДИКАТОРИ...............52

 

Александар Матески

ДА, ЗА ПОДЕЛБА НА АКЦИЈАТА..............54

  

 

Синиша Наумоски

АМЕРИКАНСКОТО ИСКУСТВО – ПРЕТСЕДАТЕЛ-ПРЕТПРИЕМАЧ...............58

 

 

Мирослав Саздовски

ЕДЕН ПОЈАС, ЕДЕН ПАТ, ИНИЦИЈАТИВА ЗА СПАС НА ГЛОБАЛИЗАЦИЈАТА...............66

 

Никола Главинче

ПРАВИЛНИК ЗА РАБОТА НА МОДЕРНАТА КОМПАНИЈА...............76

 


Дејан Јанчевски

ВЛИЈАНИЕТО НА ГУДВИЛОТ ВО ДЕЛОВНИТЕ ОДНОСИ...............78

 

Нина Дечева

СИСИ, АВСТРОУНГАРСКАТА ЛЕДИ ДИ ОД 19 ВЕК...............80

 

Татјана Лопарски

НОВИНАРИТЕ СЕ ПРИЈАТЕЛИ НА ВАШАТА КОМПАНИЈА...............90

 

Дарко Булдиоски

ТРИ НАЧИНИ ВАШАТА РЕКЛАМА НА ИНТЕРНЕТ ДА СТИГНЕ ДО ВИСТИНСКАТА ПУБЛИКА...............92

 

Мирослав Саздовски

НОВАТА ПИСМЕНОСТ...............94

 

Ѓорѓи Јаневски

НОЌНИ ЖИВОТНИ..............98

 

Роберт Алаѓозовски

МЕЃУ ФАТУМОТ И РУТИНАТА...............100

 

    

ЗАЕДНО СО ПРЕОСТАНАТИТЕ СОДРЖИНИ - НА ВКУПНО 120 СТРАНИЦИ!

ПРЕПОРАЧАНО

Back to Top