Е-Б-Ф-Б
ВО ПРОДАЖБА НОВИОТ БРОЈ (декември 2016 / јануари 2017)


  

 

 


СОДРЖИНА

Зоран Јовановски

ЗА ИЗБОРИТЕ И ЗА ИДНИНАТА..............14

 

Томи Ахонен

СЛЕДНАТА ДЕЦЕНИЈА Е ЗЛАТНОТО ДОБА НА МОБИЛНАТА ТЕЛЕФОНИЈА...............16

 

Ана Митреска

Султанија Бојчева - Терзијан

НОЕМВРИСКИ МАКРОЕКОНОМСКИ ПРОЕКЦИИ НА НАРОДНАТА БАНКА...............31

 

Горан Петревски

ФИСКАЛНАТА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА И ФИСКАЛНАТА ДИСЦИПЛИНА...............36

 

Игор Давков 

НЕТО ДОЛЖНИК...............40

 


Павле Гацов

ЕВАЛУАЦИЈА НА ПОЛИТИКИТЕ СО ДАНОЦИТЕ И ДАНОЧНИТЕ ЕКСПЕРТИ...............44

 

Јован Пехчевски

ЕКСПОНЕНЦИЈАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ...............46

 

Јаромир Левичек

ЕКОНОМСКОТО УПРАВУВАЊЕ Е ЕДЕН ОД КЛУЧНИТЕ ФАКТОРИ ВО ПРОЦЕСОТ НА ПРОШИРУВАЊЕ НА ЕУ..............52

  

 

Даниела Парат Јовановска

ЗЕМЈИТЕ ОД РЕГИОНОТ НА ПАТОТ КОН ЕУ...............58

 

 

Мирослав Саздовски

ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО ЕРАТА НА ДОНАЛД ТРАМП...............72

 

Силвестер Ајфингер

ТРАМП, ГЛОБАЛИЗАЦИЈАТА И ПОБУНЕТАТА СРЕДНА КЛАСА...............76

 


Саша Грујевски

TRUMPTATION ИЛИ АМЕРИКАНСКO ЕКОНОМСКO ИСКУШЕНИЕ...............78

 

Мирослав Саздовски

ПРАЗНИЧНА ЕУФОРИЈА...............86

 

   

Дарко Булдиоски

ОЛ ВЕБ (ALLWEB) – РАСАД ЗА НОВИ ИДЕИ...............88

 

Лидија Георгиева

ПРОФИЛ: ТАЕН КЛИЕНТ – ВТОРА ЕПИЗОДА...............90

 


Ѓорѓи Јаневски

НЕОНСКИОТ ДЕМОН..............97

 

Роберт Алаѓозовски

СУПЕР КУЛТУРЕН БРЕНД ...............98

 

 

Лидија Георгиева

ШЕСТО ИЗДАНИЕ НА СКОПСКАТА НЕДЕЛА НА ДИЗАЈН...............99

 

 

  

ЗАЕДНО СО ПРЕОСТАНАТИТЕ СОДРЖИНИ - НА ВКУПНО 120 СТРАНИЦИ!

ПРЕПОРАЧАНО

Back to Top