Е-Б-Ф-Б
ВО ПРОДАЖБА НОВИОТ БРОЈ (АПРИЛ 2016)


 

  

  


СОДРЖИНА

Зоран Јовановски

НЕПРИЈАТНО ЗАТИШЈЕ..............14

 

Штефан Петер

ВО ИЗМИНАТИТЕ 10 ГОДИНИ ВЛОЖИВМЕ НАД 300 МИЛИОНИ ЕВРА ВО ДИСТРИБУТИВНАТА МРЕЖА...............18

 

Анита Ангеловска-Бежоска


Ана Митреска

ОГРАНИЧУВАЧКИ ФАКТОРИ НА РАСТОТ НА ЕКОНОМИИТЕ ОД ЦИЈИЕ...............26

 

Игор Давков

ПАЗАРОТ НА СТАНОВИ И НА СТАНБЕНИ КРЕДИТИ ПРОДОЛЖУВА ДА РАСТЕ ...............30

 

Александар Стојков

ИНФРАСТРУКТУРНИ ЈАЗОВИ...............34

 

Горан Петрески

КРИЗАТА И ЕКОНОМСКАТА НАУКА – МНОГУ ВРЕВА ЗА НИШТО?..............38

 

Павле Гацов

ВРАБОТУВАЊЕТО ЗАБРЗУВА, НО ПРОСТОР ЗА ПОДОБРУВАЊЕ СЕПАК ИМА...............40

 

Јован Маџовски

ВО МАКЕДОНИЈА ИМА НОВА ГЕНЕРАЦИЈА НА ЛИДЕРИ ПРЕТПРИЕМАЧИ...............42

 

Тања Јакоби

ЗАБАВУВАЊЕ НА
ГЛОБАЛНАТА ТРГОВИЈА...............50

Мирослав Саздовски

ПРАГМАТИЧНИОТ ЕКОНОМСКИ РЕФОРМАТОР И ЛИДЕР СО ЦВРСТА РАКА..............54

 

Дарко Блажевски

БАНКООСИГУРУВАЊЕ – КОНЦЕПТ, ТРЕНДОВИ
И ПРИМЕНА...............60

 

Викторија Јовановска

КЛАСИЧНИТЕ ФИНАНСИСКИ ПРОИЗВОДИ И УСЛУГИ И ПРОИЗВОДИТЕ ЗА ОСИГУРУВАЊЕ НА ЕДНО МЕСТО...............64

 

Маја Ставрева Стојанова

КРЕИРАМЕ ПРОИЗВОДИ И УСЛУГИ ШТО ЈА НАМАЛУВААТ НЕИЗВЕСНОСТА ОД ИДНИНАТА...............66

 

Сашо Арсов 

ФОРМУЛИРАЊЕ СОПСТВЕНА ПОРТФОЛИО СТРАТЕГИЈА...............68Илчо Лазаревски

СЕЕ ЛИНК – ПОВРЗУВАЊЕ НА РЕГИОНАЛНИТЕ БЕРЗИ...............72

 

Огнен Огненоски

8 ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ЗА УСПЕШНИ МЕНАЏЕРИ...............78

  

Дејан Јанчески

РЕФЕРЕНТНИ КАМАТНИ СТАПКИ...............80

 

Мирослав Саздовски

ПОРТПАРОЛ - ЛИЦЕТО НА ВАШАТА ИНСТИТУЦИЈА...............86

 

Дарко Булдиоски

ЧЕТИРИ РАБОТИ НА КОИ МОРА ДА РАЗМИСЛУВАТЕ КОГА КРЕИРАТЕ ДИГИТАЛНА СОДРЖИНА...............88

 

Лидија Георгиева

КАДЕ ПОЧНУВААТ НОВИТЕ КОЛЕКЦИИ?...............96

 

Роберт Алаѓозовски

ОД ПИСАТЕЛСТВО ДО КНИЖЕВНА ИНДУСТРИЈА...............99

 

Ѓорѓи Јаневски

„ПОД ЛУПА“ (SPOTLIGHT)

 

 

ЗАЕДНО СО ПРЕОСТАНАТИТЕ СОДРЖИНИ - НА ВКУПНО 120 СТРАНИЦИ!

 

ПРЕПОРАЧАНО

Back to Top